ရွှေဖရုံသီးရဲ့ သဘာဝအချိုကို အသုံးပြုပြီး မီဆိုဟင်းချိုကို အရသာပိုရှိအောင် ချက်ထားတာပါ။
ပါဝင်ပစ္စည်း ( ၂ ဦးစာ)
ရွှေဖရုံသီး ၁၀ဝ ဂရမ်
ကြက်သွန်နီ ၄ပုံတစ်ပုံ ( ၅၀ဂရမ်)
Dashi စွပ်ပြုတ်ရည် ၄၀ဝ မီလီလီတာ
မီဆို စားပွဲဇွန်း ၁ဇွန်းခွဲ
ပြုလုပ်ပုံ
၁။ရွှေဖရုံသီးရဲ့ အစေ့တွေနဲ့ အူတိုင်အမျှင်တွေကို ဇွန်းနဲ့ခြစ်ထုတ်ပြီး လက်ချောင်းတစ်ချောင်းစာအထူ၊ တစ်လက်မခွဲအရှည်အပိုင်းလေးတွေ ပိုင်းပါ။ကြက်သွန်နီကိုလည်း လက်မဝက်အရွယ် အတုံးလေးတွေ တုံးပါ။
၂။အိုးတစ်လုံးထဲမှာ dashi စွပ်ပြုတ်ရည်ကို ထည့်ပါ။ ထို့နောက် ရွှေဖရုံသီးတွေ ထည့်ပြီး မီးအသင့်အတင့်နဲ့ ဆူပွက်စပြုလာသည်အထိ တည်ပါ။ အပြုတ်ရည် ဆူပွက်လာပါက ၂ မိနစ်ခန့် ဆက်တည်ထားပါ။ ထို့နောက် ကြက်သွန်နီ အတုံးလေးတွေထည့်ပြီး ၂ မိနစ်ခန့် ဆက်တည်ထားပါ။ ကြက်သွန်နီအတုံးလေးတွေ အရောင်ပြောင်းသွားပြီဆိုရင် မီဆို ထည့်ပါ။ မီဆိုတွေ ဟင်းရည်ထဲမှာ ပျော်ဝင်သွားပြီဆိုရင် အိုးကို မီးဖိုပေါ်က ချနိုင်ပါပြီ။
ကိုးကား- NHK